Здравеопазване

В МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ откриха стена на дарителите

    Стената на дарителите е своеобразен начин на медиците да изразят  благодарността си към всички, които отделят  нещо от себе си, за да помогнат, да покажат  съпричастност и лично отношение  към развитието на областната болница във Велико Търново. Идеята е взаимствана по примера на болница „Хадаса“ в Йерусалим, където има  стена, посветена на  хората, помогнали за изграждането й. 

Първите 23 табелки, които са поставени на стената на дарителите във великотърновската болница са на хора, институции и фирми, които дариха средства и апаратура за нуждите на болницата в борбата с COVID – 19. Идеята обаче е оттук нататък това да се превърне в традиция, която да се развива  във времето.  От началото на пандемията в закупуване на апаратура и лични предпазни средства са инвестирани 188 210 лв. Помощта на всички, които даряват е повече от необходима в момента, тъй като лечебните заведения са изправени пред непознато предизвикателство, а в борбата с него е необходим сериозен ресурс.

Солидарността и подкрепата на обществото днес са изключително ценни, за да се справим и да устоим.  Благодарим ви, бъдете здрави и не губете вярата си!”, споделят от екипа на областната болница.