Култура

В Куклен театър ВЕСЕЛ ще представят „Дядовата ръкавичка“

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 10 февруари от 11.00 часа в НЧ„Искра” в старата столица, Куклен театър Габрово ще представи приказка по класиката на Елин Пелин – „Дядовата ръкавичка”. Постановката и драматизацията са дело на Съби Събев, а сценографията, куклите и костюмите – на Павлина Василева. Оригиналната музика и звуковата картина са на Георги Гарчов от популярната група „Грамофон“. Ролите са поверени на актьорите Радостина Андреева, Ивет Сотирова  и Богдан Богданов.

„Тръгнал дядо за Златица, изгубил си ръкавица. Там играла на поляна Малка мишчица Гризана, ръкавичката видяла  и на топличко се свряла. Ей го мокър и подплашен  тича Зайо от горица. Спира го на пътя прашен  дядовата ръкавица.  – Кой на топло там се гуши? – пита Зайо дългоуши…“.

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавицата?… В дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризана, Зайо Байо Средногорски, Лиса, Вълчо и Мецана… Любима приказна история за поколения българи, разказана с много любов, фантазия и настроение от габровските кукленици.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.