Култура

В Куклен театър ВЕСЕЛ очакват „Жабчо“

В съботния афиш на Театър ВЕСЕЛ, на 13 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра“ във Велико Търново, ще гостува спектакъл на Държавен куклен театър – Ямбол. „Жабчо“ е заглавието на пиесата от Румен Николов, чиято премиера предстои на куклената сцена в старата столица. Постановката, сценографията и куклите са  дело на Мария Банова, а музиката – на Димо Стоянов от група П.И.Ф. Актьорите, които участват в спектакъла са Жулиета НиколаеваКалина Баракова и Димитър Димитров.

Понякога възрастните просто забравят!… Да, и те са били деца, и те са обичали, фантазирали, и те са търсили отговори на много въпроси!
Дали обаче възрастните успяват да говорят на езика на децата или са забравили детското в себе си?!! Забравили са, че да фантазираш, мечтаеш и да задаваш въпроси – това е пътят към нови открития и промяна на света около нас! Дали фантазията и любовта на Тони ще успее да спаси живота на едно малко беззащитно и сладко ЖАБЧЕ?! Може би… ДА!!!

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.