Здравеопазване

В ДКЦ – І във Велико Търново диагностицират с нов рентгенов апарат

Нов рентгенов апарат заработва в сектор „Образна диагностика” към Диагностично консултативен център I – Велико Търново ЕООД, информира управителят д-р Ивайло Пущиев. Вече е получен и лицензът за работа с него. Новият рентген осъществява цялата гама изследвания при заболявания на мускулно-скелетната, храносмилателната, дихателната, отделителната, половата и др. системи. Техниката е закупена със средства на дружеството. Целта на ръководството и собствениците на дружеството е повишаване качеството на предлаганите медицински услуги, както и достъпът до тях. По линия на здравната каса пациентите няма да заплащат потребителска такса, обясни д-р Пущиев.

„Новият рентгенов апарат е с много добри характеристики. При него параметрите се задават автоматично, лъчението се намалява. Ива две работни места. Пациентите ни нараснаха през последните години, а апаратът, който имахме започна морално да остарява. С новата апаратура гражданите ще получават по-бързи и качествени диагностични услуги. Дигитализацията на образите и увеличаването на резолюцията ни помага много като специалисти”, коментира д-р Милко Михайлов – началник на сектор „Образна диагностика”. Тук имат нужда и от нов компютърен томограф.

Ръководството на Диагностично консултативен център I – Велико Търново ЕООД ще осигури нова техника за физиотерапията и лабораторията, за да се правят в нея и високоспециализирани изследвания,  информира още управителят д-р Ивайло Пущиев.