Община

В Дебелец ще посрещнат Дядо Коледа с празнични прояви и благотворителна кампания

Със запалване на светлините на коледната елха в центъра на града започват празничните прояви в Дебелец. Събитието ще се проведе на 08 декември от 18,00 часа. Градският площад ще се потопи в тържествената атмосфера с изпълненията на децата от ДГ „Пламъче“ и ОУ „Д-р Петър Берон“.

На 17 декември в Ритуалната зала на Кметството. Във времето от 10,00 до 13,00 часа деца и родители заедно ще направят красиви сурвачки.

Младите таланти от ДЮТФ „Смехоран“ при читалище „Съгласие“- Дебелец са подготвили спектакъла „Дядо Коледа, не остарявай!“. На 22 декември той ще се играе в Библиотеката на читалището, ден по-късно на 23 декември ще радва малчуганите в детската ни градина.

С писана шейна Дядо Коледа пристига в Дебелец на 24 декември – събота. Белобрадият старец ще бъде посрещнат точно в 20,00 часа на Централния площад до голямата елха. Там се е сгушила малка къщичка, която до неговото пристигане ще събира желанията на децата във Веселата поща. С появата на Шейната стартира и едно друго събитие – дългогодишната инициатива „Мото Дядо Коледа“. Така в града ще дадат старт на тазгодишната благотворителна кампания по набиране на средства за деца, лишени от родителски грижи, превърнала се в основна кауза на дядоколедовците на мотори. Средствата ще се събират в специална кутия, която ще продължи своя път и в останалите дни на Мото Коледата.

Кулминацията на празничните прояви е на 31 декември от 23,30 часа на Централния площад. Общоградското веселие включва вино, баница с късмети, сладко изкушение, много музика за настроение и цветно озарение. Тържествената програма отново носи заглавието – „Нова годино – добре си дошла“.