Образование

В ДГ „Соня“ с редица инициативи по повод предстоящите Великденски празници

С настъпването на пролетта, във великотърновската градина „Соня” организират редица занимания за децата. Тази седмица стартира Седмица на четенето на „Любими приказки“ от родители. За следващата са поканени детски художник-илюстратор и писател в проявата „Приказка ми прочети“. Ще се отбележи и обичаят Лазаруване с участието на деца от допълнителна дейност „Народни танци“.

Пъстрата великденска работилница е на 10 април. На следващия ден ще бъде украсено голямото великденско яйце, с поздрав-изпълнение на децата от допълнителна дейност „вокална група „Музикална дъга“ и „Изобразителна дейност“ с музика и танци. Великденският базар ще е на 12 и 13 април на централния вход на детската градина. Пролетните празнични инициативи продължават с „Малки градинари“, засаждане на цветя в двора на детската градина, „Пролетна седянка“, празнична програма на децата от група „Мечо Пух” и „Седмица на таланта“, представяне на допълнителните дейности с изложба на детски рисунки, песни и танци. Децата от 3 възрастова група са подготвили за най-малките и играта-драматизация по приказката „Гъбкиното чадърче”.

Родителите могат да се включват във всички дейности, уточни директорът д-р Жаклин Павлова. И допълни, че всички прочетени книжки от инициативата „Любими приказки”, родителите даряват на библиотеката в ДГ „Соня”, чийто фонд наброяват вече над 200 четива.