Денят Община

Вътрешният министър похвали добрите инициативи за децата в Балван

Вътрешният министър Младен Маринов присъства на работна среща на тема „Устойчиви инициативи и партньорства – превенция за сигурност“ във великотърновското село Балван.

Първата част се състоя в Центъра за превенция и спорт. Там вътрешният министър се започна с новото начинание за децата – Урок по родолюбие. Те показаха какво са научили за българската история, важните знаци на държавата и българските поети и писатели. След това бяха открити две нови площадки – за приложно колоездене и за оцеляване в природата, с демонстрации.

Министърът, заедно с кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов и представители на Министерство на вътрешните работи и други, засадиха по едно дръвче. Маринов изгледа с интерес и всички демонстрации на децата при оказване на първа помощ при пожар, правилно пресичане на пешеходна пътека и колоездене, и правилно боравене с огън на открито.

Той похвали организаторите за добрите инициативи и посочи, че този модел може да бъде разработен и приложен навсякъде в страната. И обеща, че МВР винаги ще помага при провеждането на обучителните програми.

Гости на събитието бяха и представители на Министерство на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, областните дирекции на полицията и пожарната, Съюз на българските автомобилисти – София, Областен съвет на Български червен кръст, Съюз на пивоварите в България, НВУ „Васил Левски“ и кметове на малки населени места.

   

Кремена Крумова – Попова