Култура

„Вълшебникът от Оз” на Старозагорския куклен театър гостува на сцената на МДТ „Константин Кисимов”

Спектакълът „Вълшебникът от Оз”, носител на Гранд при от 16-ия международен фестивал за професионално куклено изкуство за деца „LUT FEST – 2015”, пристига във Велико Търново на 10 ноември, петък. Две са постановките, които ще представи пред деца и родители Държавният куклен театър в Стара Загора –  от 10 и от 14 часа, съобщи за Общинското радио Мариела Кралева от маркетинг отдела на културната институция. Мястото е сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. „Това е мюзикъл за деца, който съчетава в себе си основните позиции на мюзикъла, кукления театър, феерията от цветове, прекрасната музика. Всичко това прави спектакъла много специален. На тази история е погледнато съвсем традиционно, повествованието си върви по самото произведение на Лиман Франк Баум”, подчерта Кралева.

Екипът на Старозагорския куклен театър не е променил класическия и добре познат сюжет, но е включил изключително богати изразни средства и въображение.

Прекрасните костюми, маски, кукли, мултимедията  и музиката ще омагьосат за един час сцената на великотърновския театър в петъчния ден. В мюзикъла родители и деца ще видят дали Сламеният човек ще получи ум, Тенекиеният човек – сърце, Лъвът – смелост, а Дороти ще се завърне в собствения дом.

Постановка: проф. Боньо Лунгов

Драматизация и текстове на песни: Майя Енчева и Константин Каракостов. Композитор: Михаил Шишков
Кукли, костюми и сценография: Диляна Първанова
Хореография: Константин Каракостов
Филм: Петко Лунгов
Мултимедия: „Три седем две пет”
Участват: Латина Беровска, Биляна Райнова, Елица Стоянова, Таня Георгиева, Янчо Иванов, Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Станислав Матев.

снимка: http://theatre.art.bg/