Образование

Възпитаници на ПМГ „Васил Друмев” дариха 3000 лева за ремонт на кабинет, правят клуб на 46-те випуска на училището

Ново дарение от 3000 лева получи ПМГ „Васил Друмев” от свои възпитаници. Средствата са събрани от  Випуск 1987-а доброволно и анонимно. Парите са преведени по сметката на учебното заведение. С тях ще бъде реновиран кабинет.  Ремонтът ще бъде извършен в рамките на проекта на МОН „Интерактивни класни стаи по природни науки и математика”, който в момента се изпълнява в училището , поясни директорът Ангел Гушев.

Миналата година с дарение от друг випуск в Природо-математическата гимназия бяха обновени лабораторията по химия и кабинет по математика.

Илко Бръчков обясни, че випускниците се организирали чрез Фейсбук, където имат група. При срещата им на 1 юни в Арбанаси събрали  още 1700 лева. Част от парите предали на своя съученичка за лечение и останали 1500 лева, които ще се инвестират в следващи благородни каузи.

Бръчков съобщи, че са решили да учредят Клуб на възпитаниците на ПМГ „Васил Друмев”. Чрез сдружението основателите целят да обединят усилията на 46-те випуска на гимназията при различни благотворителни инициативи. Предвижда се с доброволни средства да подкрепят  училището, да подпомагат деца в неравностойно положение, да връчват стипендии. Организацията по създаването на клуба ще започне с формирането на Обществен съвет от 10 души, поясни Илко Бръчков, като уточни, че идеята не е да се дублира  Настоятелството при учебното заведение.