Образование

Възпитаници на Гимназията по туризъм със сертификати от международна конференция

Възпитаници на Гимназията по туризъм участваха в международна научнопрактическа конференция на ЮНЕСКО, която се проведе в Русия. Учениците представиха своя проект „Уча се да уча“. Дейностите се изпълняват от учебната компания Boyar dreams и екоклуб „Силивряк“. Целта на проекта е да се повишат знанията, уменията и компетенциите за съхраняване и опазване на обектите на ЮНЕСКО, за да бъдат  част от продукта на културно-историческия туризъм. Учениците представиха видеоклиповете за обектите на ЮНЕСКО в България, на Балканите и Куба, съобщиха от гимназията.  Най-атрактивни са пъзелите, озвучени на английски език и с музика от страната, в която се намира обекта.

Сертификати получиха учениците от IXа клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ – Камелия Лесичкова, Християна Вангелова и Ивелин Иванов,  абитуриентите – Румяна Иванова, Марианна Стоянова и Деян Христов /XIIв клас, специалност „Организация на туризма и свободното време/ и Янислав Василев /XIIг клас, специалност „Кетъринг“/. Задълбочено изследване на източници, селектиране на информация, създаване на екскурзоводска беседа, превод на английски език, дигитални умения за изработка на пъзелите, това са етапите, през които са преминали членовете на „Силивряк“ и Boyar dreams.

Сертификати бяха връчени и на директора на Гимназията по туризъм – Татяна Данчева, и на учителите, подготвили учениците – Албена Иванова, ръководител на екоклуб „Силивряк“ и инж. Славка Проданова, ръководител на учебната компания Boyar dreams.