Образование

Във Велико Търново стартира Световната седмица на парите

BOYAR DREAMS, учебната компания на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, посети NN България, клон Велико Търново, по повод Световната седмица на парите.

Тази година Световната седмица на парите е от 12 март до 18 март. Темата на инициативата е: „Въпросите за парите са важни.“ 4120 ученици от училища, в които се преподават програми на JA България ще участват в образователната инициатива „Световна седмица на парите“.  В нея ще се включат 70 училища от 38 населени места в страната и 173 бизнес доброволци, които ще представят пред младите хора различни теми от сферата на финансите и финансовата грамотност.

Йорданка Илиева, регионален мениджър,  представи дейността на NN България. По атрактивен начин, учениците се запознаха  със  задълженията и отговорността на финансовия консултант, както и с онлайн калкулатора за управление на парите.

След посещението, учениците от BOYAR DREAMS, са убедени, че икономическата грамотност е едно от условията за преодоляване на неравенствата и осигуряване на по-добро бъдеще.  Младите предприемачи са наясно, че още много трябва да учат, за да могат и да умеят да вземат правилните финансови решения.

Ръководител на учебната компания е инж. Славка Проданова.