Здравеопазване

Във Велико Търново представиха ползите от зеолита

Природният зеолит има мощно универсално действие върху имунната система – той може да възстанови и регулира нейните естествени защитни функции. В България, в Източните Родопи са открити най-качествените природни минерали в света, като запасите са впечатляващи. Тези залежи са били предмет на дългогодишни изследвания в БАН, като е доказано категорично, че нямат никакъв канцерогенен ефект. Напротив – отчетени са единствено положителни въздействия върху организма.

Последните данни сочат, че до 82 от всички елементи, включени в Менделеевата таблица, се съдържат в човешкия организъм. При това всеки елемент изпълнява цял комплекс от „задължения” и осигурява много от физиологичните функции на организма. Установено е, че ако нашият организъм има недостиг от някой елемент, ние не се чувстваме добре. Няма да се чувстваме добре и ако имаме някой микро- и макроелемент в излишък, разказа по време на Панаира на занаятите във Велико Търново Иванка Славова.

Природният зеолит има уникалната способност да регулира минералния баланс на организма, при това избирателно. И няма нужда да правим скъпоструващи изследвания, нито да се опасяваме от предозиране с микроелементи, тъй като тази напълно натурална добавка, заедно с нашия организъм, сами ще подберат необходимите му елементи и дозировка. Важно е да се отбележи, че за да се възползваме от всички здравни ползи на минерала, трябва да се доверяваме само на висококачествен зеолит. Това означава той да е предназначен единствено за консумация от човека, да е 100% натурален и да е преминал специален процес на пречистване, микронизация и активация. Най-добри резултати се наблюдават при прием на зеолит на прах или капсули всеки ден за 40 дни, или зеолит сироп за 30 дни.