Община

Въведена е временна организация на движението по ул. „Васил Левски“

Поради цялостното преасфалтиране на главната улица „Васил Левски“ със заповед на кмета инж. Даниел Панов, от днес се въвежда временна организация на движението, която ще остане в сила до 6 август включително, или до приключване на ремонта.

По време на първия етап забранено ще бъде преминаването на автомобили в участъка на ул. „Васил Левски“ от кръстовището при сградата на Община Велико Търново до пресечката с ул. „Цар Освободител“ при паметника на Апостола на свободата. Рестрикцията ще важи за времето на 8,30 ч. до 17,00 ч., във всеки от дните, като пропускани ще бъдат единствено автобусите по обществените транспортни линии.

Вторият етап ще спре движението в участъка от кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Цар Освободител“ до пресечката с ул. „Бачо Киро“ в района на Студентски стол №2. Ограниченията ще важат за времето от 8,30 до 17,00 ч., като крайната дата е 6 август – неделя. Забраната няма да важи единствено за обществения транспорт, като маршрутите на автобусите няма да бъдат променяни.

През тези периоди водачите на автомобили следва да използват обходните маршрути през улиците „Христо Ботев“, „Марно поле“, „Цар Самуил“, „Цар Тодор Светослав“, „Бачо Киро“, „Седми юли“. При възникване на необходимост и по преценка на контролните органи на МВР, движението може да бъде временно ограничавано или спирано и извън посочените часове. Докато трае ремонтът, зоните за платени престой и паркиране трябва да бъдат освободени от автомобили.