Образование

ВТУ си партнира със 7 университета и организации от 6 държави по проект за 400 000 евро

Великотърновският университет стартира дейностите по проект „ EntreAction: Иновативен подход от казус към видеоразказ в обучението по предприемачество“. Финансирането е в размер на 400 хиляди евро и е осигурено от Българския център за развитие на човешките ресурси.

В рамките на проекта, който ще продължи до юни 2025 година, ще бъдат създадени 15 видеа, които представят бизнес истории, и дигитална библиотека с казуси и истории, свързани с предприемачеството. В създаването на видеата ще се включат преподаватели, студенти и предприемачи.

По проекта ВТУ си партнира със 7 университета и организации, разположени в 6 държави в и извън ЕС. Това са Морската академия в Шчечин, Полша, както и компания от същата държава; Университетът по приложни науки в Тампере, Финландия; Университетът в Лайпциг, Германия; Университетът Чанаккале, Турция и Университет Авейру, Португалия.

Всеки един от партньорите ще създаде по 2 видеа,ще бъде реализирано и едно общо.  Дейностите в България ще са насочени към студентите от Стопанския факултет на висшето училище, като могат да се включат представители от всички курсове, поясни  доц. Венета Христова, преподавател в катедра “Стопански дейности“. В реализацията  ще участват и преподаватели от вуза.

Проектът има за цел да стимулира  иновативните практики за учене и преподаване на поколение Z и A. Той надгражда съществуващ проект, по който университета работи в момента „БОТ-обучението като съвременен метод на преподаване на генерация Z“.

Диана Колева