Образование

ВТУ организира кръгла маса, посветена на конгресния туризъм

Кръгла маса „Конгресен туризъм – партньорства, възможности, кадри“ ще се проведе на 25 ноември от 10.00 часа в зала 302 на Община Велико Търново. Научният форум, свързан с тенденциите и проблемите в туристическия сектор, се провежда за шеста поредна година и е част от плановата програма на катедра „Туризъм“ на Стопанския факултет при Великотърновския университет.

Целта му е да събира на едно място бизнес и образование, като се дискутират актуални въпроси от бранша. В рамките на проявата се представя и част от практическата работа на студентите в специалност „Туризъм“. Организатори са Великотърновският университет и фирма, специализирана в предлагането на места за събития и конгресни прояви. Официални партньори на форума са Община Велико Търново и Старопланински туристически район.

В рамките на кръглата маса ще бъде представено най-новото специализирано издание за събитиен туризъм EVENTS GUIDE, Bulgaria.  Предвидена е дискусия със заинтересованите страни в конгресния туризъм по въпроси, касаещи възможните партньорства, перспективите, готовността на кадрите да се реализират в сектора. Ще бъде излъчен и изявен студент от специалност „Туризъм“, който ще стане стипендиант в програмата на фирмата съорганизатор.

Събитието ще се проведе в хибриден формат, излъчен в реално време през фейсбук страницата на катедра „Туризъм“.