Образование

Второ издание на кариерния акселератор Pitch Bootcamp се проведе в Търново

През изминалия уикенд младежи от Велико Търново се включиха във второто за града ни издание на кариерния акселератор Pitch Bootcamp. Форматът помага на младежите да открият своите силни страни, дава им познания относно пазара на труда и очакванията на работодателите и подпомага успешния им кариерен старт.

В рамките на един ден младите хора чуха разнообразни лекции, участваха в отборни и персонални игри и предизвикателства, които им помогнаха да опознаят по-добре себе си и талантите си и да открият призванието си. Всеки един участниците имаше възможността да представи себе си и да получи обратна връзка от ментори от някои от най-успешните компании във Велико Търново, Варна и София.

Според Диляна Топчиева, организатор на събитието, „Pitch Bootcamp е наистина ценно преживяване, защото предоставя уникалната възможност на младежите да се срещнат лично с ментори и да ги попитат въпроси, свързани с тяхното кариерно развитие. Участниците получават обратна връзка, която им помага да се подобрят в реално време.“

Домакин на кариерния акселератор бе ирландската компания Taxback International, която дава  работа в сферата на финансите и данъчното законодателство на близо 150 души в града ни.

„За нас е чест да проведем кариерния акселератор именно в нашия офис, тъй като приемаме кариерното развитие и мотивацията на младите хора за наша кауза.“, сподели Цветанка Иванова, Офис Мениджър на Taxback International във Велико Търново.

Компанията е един от социално ангажираните работодатели в страната и вече втора година развива собствена програма за кариерно ориентиране сред учениците от гимназиален курс на обучение. В нея до момента са се включили близо сто младежи, а идеята беше отличена с наградата “Иновации в обучението на талантите“ на годишните награди на b2b Media за добри практики в развитие на човешките ресурси от страна на работодателите.

Повече за Taxback International , както и за отворените позиции във фирмата, може да откриете на кариерната страница на компанията: www.taxbackcareers.com