Община

Второкласници и родителите им заедно се забавляваха в отдел „Славейче“ на РНБ „П.Р.Славейков”

С незабравим празник в детския отдел „Славейче” на Регионалната народна библиотека „П.Р.Славейков” във Велико Търново учениците от ІІ б клас на СУ „Емилиян Станев” в старата столица отбелязаха Деня на християнското семейство. „ Макар и на друга дата, ние доказахме, че постоянно го носим в сърцата си”, сподели тяхната учителка Ваня Цанева.

Деца и родители заедно преживяха задушевни мигове, потопени в магията на известни приказки. Моралните ценности и традиции в нашата народопсихология те илюстрираха с текстове за толерантността, добрите обноски и привързаността в семейството чрез приказката „Тримата братя и златната ябълка”. Припомниха си „Дядо и ряпа”, „Неволята” и свързаните с тях поуки. Малките ученици отгатваха гатанки, съставяха и сами остроумни задачи, рецитираха стихове за семейството. Те изработиха и руна на любовта, която се вгражда в мъжките и женските народните носии като елемент от бродерията.

Подходящи декори, илюстрации от любимата книжка „Пипи дългото чорапче” на второкласниците и много изненади направиха още по- интересен празника им в отдел „Славейче” на Регионалната народна библиотека „П.Р.Славейков” във Велико Търново, където винаги са желани гости.