Община

Все повече кучета от Общинския приют намират нов дом в Англия

143 са осиновените кучета от началото на година до сега от Общинския приют във великотърновското село Шемшево. Само през ноември нов дом са си намерили 10 четириноги. Техните нови стопани са предимно загрижени млади семейства с малки деца. Има и чужденци. Значителен брой осиновени има за Обединеното кралство. От лятото на тази година англичанката Лиса Маккена от село Паскалевец, която е сключила договор с Общината, е помогнала при намирането на нов дом на значителен брой кучета.

Към този момент 65 четириноги са настанени в Общинския приют в с. Шемшево. Те са на всякаква възрост, а за тях се грижат кинолози и ветеринарни лекари. Редовно и доброволци подпомагат дейността им. Извършват се десетки кастрации на година в лицензираната амбулатория, оборудвана със съвременна технология. Успешно протича и целогодишната кампания по обработка на селски дворни кучета с цел намаляване популацията им.

Наскоро бяха извършени ремонти дейности по навесите на клетките и сградата на приюта.

Изключителна роля при осиновяванията играе страничката на приюта във Фейсбук – Осинови от Велико Търново. В нея всяко куче е представено със свое име, своя история и с трепетното очакване да намери  свой нов дом.