Култура Общински съвет

Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий“ и „Култура“ за 2018/19 година

На тържествена церемония тази вечер бяха връчени общинските награди „Св. Патриарх Евтимий” и „Култура” за изявени учители и дейци в сферата на изкуството, културата и духовността. Поводът бе предстоящият голям български празник 24 май – Ден на българската просвета, култура и писменост. Заместник-кметът проф. Георги Камарашев и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов поздравиха стотиците наши съграждани – съвременни будители, уважили церемонията. Водещи бяха актьорите от МДТ „Константин Кисимов” Милен Иванов и Стефка Златкова. Младите таланти от Вокална група „Пеещи камбанки“ изпълниха химна на българската просвета „Върви, народе възродени“.

Носители на наградата „Св. Патриарх Евтимий” за учител на годината станаха д-р Северина Величкова от ДГ „Райна Княгиня“ – в категория „Предучилищно образование”, Сребринка Минчева-Лакова от СУ „Емилиян Станев“ – в категория „Прогимназиален клас” и Цветомила Драганова от ПМГ „Васил Друмев“ – в категория „Средно образование”. Същата награда, но за учителски колектив на годината получиха Детска градина „Първи юни” и Основно училище „Неофит Рилски” – Килифарево.
Наградата „Култура” в категория за ярки творчески постижения бе присъдена на актьора Милен Иванов, а за творчески дебют отличието бе за журналистката и писателка Елена Чамуркова. Всички номинации бяха гласувани на сесия на Великотърновски общински съвет.

„Наградите са само част от нашата подкрепа за дейците на културата, образованието и духовността, те са израз на признание към постиженията им. Ще продължаваме да работим заедно, за да блести Велико Търново като историческа и духовна, културна и просветна столица, като съвременен център на българското образование.“ – бяха част от думите, с които заместник-кметът проф. Георги Камарашев приветства всички присъстващи в залата на МДТ „Константин Кисимов“.