Образование

Връчиха дипломите на завършващите Факутета по изобразително изкуство

На тържествена церемония днес бяха връчени дипломите на студентите Випуск‘2022 от Факултет по изобразително изкуство при Великотърновския университет. Официален гост на събитието бе проф. д-р Димитър Димитров, зам. ректор по международната дейност, който поздрави абсолвентите и им каза, че този миг освен с радост, е наситен и с повече отговорност, защото пред тях вече е животът. Той  връчи и дипломите на студентите в бакалавърска и магистърска степен на обучение от факултета. 15 са отличниците  с придобита бакалавърска степен, като с най-висок успех  е Симона Станиславова Йорданова, специалност „ Стенопис“ – 5.97. Пет са отличниците, завършили магистратура във Факултета по изобразително изкуство, а с пълно 6 завършват Камелия Рахнева и Женя Жалева – студенти от специалност „ Педагогика на обучението по изобразително изкуство. 30 са дипломираните студенти, випуск‘ 2022г. Проф. Светослав Косев, декан на факултета пожела на всички завършващи да следват мечтите си и изрази надежда, че пътят, който са изминали във Факултета по изобразително изкуство ще си го спомнят удовлетворение и с умиление.

Също днес във фоайето на Факултета по изобразително изкуство бе открита традиционната годишна изложба на  студентите от  образователната институция. Зам.- кметът Нейко Генчев приветства участниците и връчи награда от името на Община Велико Търново на  студента Вълчо Вълчев. Отличие  от  името на Ректора на Великотърновския университет бе присъдена на Данило Колев  от зам.-ректора проф. д-р Димитър Димитров.  Проф. Светослав Косев връчи  на Камелия Рахнева награда от името  на декана на Факултета по изобразително изкуство. За курс на годината бяха отличени студентите от III курс „ Изобразително изкуство- стенопис“.

Годишната студентска изложба няма конкурсен характер. В нея са представени най-добрите постижения в областта на живописта, графиката, скулптурата, графичния дизайн, стенописа и рисунката. Тя демонстрира потенциала на младите творци в обучаваните професионални направления: Изящни изкуства и Педагогика на обучението по изобразително изкуство в двете образователни степени – „бакалавър“ и „магистър“.

Пламена Димова