Култура Община

Връчват наградите „Култура“ на община Велико Търново на 24 май

Великотърновският общински съвет ще гласува на заседание в четвъртък предложенията за носители на тазгодишната награда „Култура“. Постоянната комисия по образование, наука и култура към местния парламент определи номинациите, като за ярки постижения в областта на сценичните
изкуства са предложени Юлита Фъсева и Димитър Местдаг.

В категорията за ярки постижения в областта на литературата и за ярки постижения в областта на изобразителното изкуство тази година награда не се връчва.
Аpx. Драгомир Йосифов и Денислав Сираков ще са носители на приза за ярки постижения в областта на културно-историческото наследство, архитектура и естетизация на градската среда.

Театър ВЕСЕЛ получава Награда „Култура“ за произведение на изкуството или културно събитие за деца. Приз за ярки постижения в областта на аудиовизуалните изкуства и фотографията ще получи творчески колектив „Co-interaction” в състав проф. Светослав Косев, гл.ас. д-р Атанас
Марков и ас. Д-р Симеон Желев.
Журналистът от в-к „Янтра днес“ Николай Венков ще бъде награден в категорията за медии и публицистика в областта на културата.
В категория „Най-успешен дебют или изява на млад творец“ наградата отива при Мария Павлова.