Денят

Времето остава топло, рязка промяна започва от неделя

Днес над страната ще има средна и висока облачност. ще духа съвсем слаб вятър от запад и северозапад, а дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от 11 до 16 градуса.

В петък ще бъде слънчево и топло, с температури сутрин от 1-2 до 7 градуса  и след обяд от 14 до 19 градуса. Сутрин на места около водните басейни е възможно за кратко видимостта да бъде намалена от мъгли, но те бързо ще се разсейват.

Най-топлият ден на седмицата ще бъде в събота. Минималните температури ще са от 2 до 9 градуса, а дневните – от 15 до 20, на места и малко по-високи.

Промяната на времето започва в неделя и този път тя няма да бъде за 1-2 дни, а ще понижи температурите до февруарски стойности, при това – за около седмица.

Още сутринта в неделния ден ще се появи и усили североизточен вятър. Ще започнат превалявания от дъжд, които ще обхванат по-голямата част на страната. През нощта срещу понеделник и в понеделник ще вали над цялата страна, в Северна България валежите ще са от сняг. Минималните температури ще бъдат отрицателни, а дневните – от около нула до плюс 3 в Северна.