Култура

„Вражалец” по Ст. Л. Костов играят премиерно утре търновските театрали

Мюзикъла „Вражалец” по Ст.Л. Костов представя премиерно утре вечер Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов”. Спектакълът започва от 19 часа в Голяма зала на културната институция, а втората му премиера на великотърновска сцена ще бъде на 12 ноември, съобщи директорът Васил Вълчев.

Месец след премиерата на „Да си богат не е лесно”, търновският храм на Мелпомена поставя това сериозно заглавие. Репетиции в рамките на 20 дни, наситени с много емоции и изненади, бележат работния процес на актьорите. „Вражалец”, по думите на ръководството на театъра, е поредното заглавие, което показва една от най-силните страни на сътрудничеството между двата отдела – музикален и драматичен.

Като живо, пъргаво и весело описва представлението режисьорът Гълъб Бочуков. „Това е произведение, което е актуално винаги. Мислил съм си, че ако това заглавие се появи в този му вид, то трябва да се появи именно във Велико Търново. Мисля, че в целия му блясък ще го види вашата, а и публиката в цялата страна”, акцентира Бочуков, който е директор на Театрално-музикалния център в Кърджали. За първи път работи с екипа на търновския театър, и смята сътрудничеството да продължи.

В образа на кмета на селцето Гарванци великотърновската публика ще види Виктор Терзийски. Ще му партнира Иван Митев, който влиза в ролята на Поп Стойко. Ролята на Вражалеца – фотографа Манчо, е поверена на Милен Иванов. Постановката е по текст на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков. Диригент-постановчик е Игор Богданов, над сценографията работи Лидия Къркеланова, а хореографията е на Катя Богданова. В мюзикъла участват актьори, солисти, оркестър, хор и балет на театъра.

Всеки един от спектаклите в новия сезон на МДТ „Константин Кисимов” е под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.