Образование

Водно парти организира ДГ „Слънчев дом”

Байсейн-парти в летните горещини организира ръководството и младият екип преподаватели на ДГ „Слънчев дом”. Под сенчестите чадъри в обновения си двор на учебното заведение събитието се превърна в истински празник за близо 60 от най-младите болярчета. Директорката Даниела Денчева припомни, че градината е открита през 2011 г., а такива събития, чиято цел е да създадат семеен комфорт на децата се провеждат традиционно от 2013 г. насам.

„В големите летни горещини си направихме програма, чрез нея даваме на децата възможност да си направят водно парти, сладоледено парти, плодово парти, пижамено парти – въобще, тъй като през лятото няма учебна дейност, се стремим на децата да им бъде по-комфортно, с различни инициативи, в които те се чувстват прекрасно”, разказа Денчева. И наистина – малчуганите очевидно се чувстват повече от добре, а около това мнение се обединяват както учители и родители, така и самите подрастващи.

Водното парти е едно от най-обичаните летни мероприятия, защото се най-много се доближава до емоциите, които предизвиква морското плажуване. Когато посетихме градината, ги заварихме във вихъра на купона. Намазани със слънцезащитен крем, заредени с шапки, води и сокове, усмихнати, шумно и щастливо децата се плискаха заедно на воля в топлата вода на няколко гумени басейна в двора на градината, увлечени в безгрижни игри. За да не прегреят, а и да има справедливост, къпането става на няколко „смени” двата басейна, пълни с топла вода, под зоркия поглед на учителки. Те периодично припомнят на девойките да внимават – да не измокрят своите коси, докато играят възпитано и кротко с гумени топчета във водата. Но ето, че след идат юнаците, а те очевидно не се притесняват за своите прически и се мятат смело като делфини в плиткия водоем. И всички са щастливи някак по детски – и младите учителки, и малките им възпитаници. За тези, които са се поуморили от игри, наоколо са разпънати няколко широки плажни чадъра, под тях – удобни маси, целите отрупани с допълнителни удоволствия – сокчета, крекери и други лакомства. Там намерихме няколко деца от група „Звездичка”, които споделиха своите впечатления.

След веселото парти на басейна и трите групи заспаха доволни и буквално като къпани.