Здравеопазване

Водещ специалист ще преглежда безплатно във великотърновската областна болница

Водещият специалист по обща и коремна хирургия доц. Радосвет Горнев ще преглежда и консултира безплатно в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Прегледите ще бъдат на 16.09. от  9 часа в кабинет 308, етаж 3 в ДКЦ на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

Може да запазите час за преглед и консултация при авторитетния специалист при следните проблеми: хернии на коремната стена, следоперативни хернии, жлъчнокаменна болест, онкологични заболявания на храносмилателната система (рак на стомах, черен дроб, панкреас, дебело черво), тумори на гърда, хемороидална болест. Записванията са всеки делничен ден до 15.09. на телефон 062/64-09-16, където ще получите и допълнителна информация.

Доц. Радосвет Горнев е завършил Медицинския университет в София през 1990. Придобива специалност по обща хирургия през 1996 г. В началото на кариерата си последователно специализира във водещи клиники на Александровска болница и Военномедицинска академия в областта на жлъчно-чернодробната и панкреатична хирургия, хирургия на панкреас, колоректална и лапароскопската хирургия. През 2003 г. печели стипендия в Cleveland Clinic САЩ, където негов ментор е признатия американски хирург Стивън Уекснер. През 2010 г. специалнизира лапароскопска херниопластика в Сьодертеле, Швеция. През 2011 г. успешно преминава курс по чернодробна трансплантация от жив донор в Истанбул и участва в индивидуална програма по жлъчно-чернобробна, панкреатична и гастроинтестинална хирургия в Словения с ръководител проф. Сойер.

Работил е като хирург-ординатор в Първа градска болница; бил е началник на Клиника по обща и коремна хирургия към УМБАЛ „Лозенец“, бил е Изпълнителен директор на УМБАЛ „Лозенец“.

Пациентите, които имат предходна медицинска документация е препоръчително да я предоставят.