Политика

ВМРО Велико Търново влиза в изборната битка с пълна листа от 16 кандидат-депутати с водач доц. Милен Михов

ВМРО влиза в изборната битка с пълна листа от 16 кандидати за народни представители с водач доц. Милен Михов. 52 години е средната възраст на номинираните. „Доминират хора с  житейски опит,  с лична кариера и с трайно присъствие в  областта и общините, от които са издигнати. Максимата ни –   местни, свестни и известни –  се проявява и в тази листа“, каза доц. Михов. Една трета от кандидатите са представители на гражданската квота. Сред тях са най-младият 29-годишен Пламен Борисов от Свищов и най-възрастният 72-годишен инж. Ангел Генов от Павликени. 113% от участниците са висшисти, някои с по две висши образования – в листата има един професор, двама доценти, трима с образователна степен „доктор“ и двама докторанти. Преобладават юристите и учителите. След тях се нареждат лекари, икономисти, университетски преподаватели, технически специалисти,  инженери и хора, занимаващи се с медии и издателска дейност. Единадесет от имената са действащи и бивши общински съветници. Включен е и областният председател на Съюза на патриотичните сили „Защита“ проф. Мирослав Гълъбов.  „Стремили сме се да излъчим утвърдени професионалисти, с качества в най-различни сфери на общественото развитие“, коментира водачът на листата.

„В нашата листа няма парашутисти и подводничари, т. е. няма хора, спуснати от София. Листата беше съставена с номинации на общинските организации.  Те бяха обсъдени и утвърдени от Областния комитет. Подборът е търновски и не подлежи на намеса, контрол и санкции или утвърждаване от висшестоящ орган. Ние носим отговорност за успеха или, обратното, негативите на листата“, подчерта доц. Милен Михов.

По негови думи ВМРО ще направи разумна кампания, като ще се стреми да стигне до колкото се може повече избиратели чрез преки срещи и чрез електронните и дигиталните системи за комуникация.

Доходи, сигурност, грижа за семейството и децата и ускорено икономическо развитие са основните приоритети в програмата на организацията. На местно ниво приоритет ще е строителството на пътя Русе – Велико Търново и превръщането на Националния военен университет в най-големия военнообразователен център в България.

Състав на кандидатската листа на ВМРО в Четвърти изборен район – Велико Търново:

Милен Михов – народен представител в 44-ото Народно събрание

Пенчо Чанев – бивш кмет на Златарица

Д-р Юлия Тонкова – общински съветник във Великотърновския общински съвет

Кирил Кирилов – общински председател на ВМРО Горна Оряховица

Николай Цонев -зам.-председател на Областния комитет на ВМРО

Проф. Мирослав Гълъбов – преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

Д-р Магдалена Джикова

Пламен Борисов – от Свищов

Евгени Коев – председател на общинската организация на ВМРО Велико Търново

Инж. Ангел Генов –  кмет на Павликени в мандат 2007/2011 година

Йордан Грозданов – застраховател, бив зам.-кмет на Община Велико Търново

Веселина Йорданова

Йордан Минчев – главен учител в СУ „Иван Момчилов“ – град Елена

Адвокат Кирил Станчев

Адвокат Петър Зантов

Димитър Димитров – издател