Култура Любопитно

Вместо книга – картина от библиотеката

Това също се предлага в арт-филиала на Регионалната библиотека „П. Р. Славейков”, който се намира на ул. Краков 8 в старата столица.

Богатият фонд на Отдел „Изкуство” е притегателен фактор предимно за студенти по рисуване, ученици в музикалните школи, но и за всеки, който вярва в максимата Ars longa…

Филиалът посреща и работи дори с гости от по-далечни градове, които търсят рядка плоча или касета от фонотеката на библиотеката. Има хиляди страници с ноти, подредени в стелажите, безценни са тези на българските композитори, които продължително отсъстват от книжарниците.

Любителите на фолклорните танци, които напоследък се умножиха в града, намират стъпки на хора, съхранени от далечни етнографски области, а запалените по бродерията – черпят свежа идея от изпитаната във времето традиция.

Някои застават пред екрана, за да погледат кадри от културните събития на соц-а. Служителите съдействат на трудноподвижни възрастни да се сдобият със заглавие, когато им се чете. Възражда се интересът, шепнат всички с надежда. И си пожелават да е все така.