Здравеопазване

ВМА обяви свободни длъжности за медици, едно от местата е в НВУ

Военномедицинска академия обяви свободни длъжности за медици в армията, една от позициите е във Велико Търново, информира за Общинското радио началникът на Военното окръжие подполковник Иван Ангелов.

“Заповедта пристигна вчера, все още не е изпратена до Дирекциите Бюро по труда”, уточни още той.  Свободни места има в десетки военни формирования от цялата страна, чиито медицински органи са подчинени на ВМА. Общо 36 са обявените длъжности за лекар, още 11 вакантни места има за сестри и санитарни инструктури. “С назначаването си, лекарите получават офицерска длъжност, съответно възрастовата граница за кандидатстване е до 40 години. Медицинските сестри са сержантски длъжности, там прагът е до 33 години”, допълни началникът на Военното окръжие в старата столица.

За медицинския пункт на НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново  е овакантена една щатна бройка за медицинска сестра. След заповед на директора на ВМА ще бъде публикуван и крайния срок за депозиране на документи в областните военни окръжия. Цялата информация по темата е публикувана на интернет страницата на Централното окръжие.