Образование Общински съвет

Вижте кои ще са носителите на Наградата „Свети Патриарх Евтимий Търновски“

Комисия към Великотърновския общински съвет е разгледала номинациите за Наградата „Свети Патриарх Евтимий Търновски“ на община Велико Търново, която се присъжда в системата на предучилищното и училищно образование ежегодно на 24 май.

Решението на Комисията е наградата „Учител на годината“ в предучилищното образование да получи Албена Щаракова, учител в подготвителна група в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ в старата столица.

Призът „Учител на годината“ в начален етап на образование ще бъде връчен на Стефка Стоянова – главен учител в начален етап в ОУ „Бачо Киро“.

В прогимназиален етап с наградата ще бъде удостоена Даниела Солакова – Атанасова – старши учител по български език и литература в СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново.

Георги Игнатов, старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Васил Друмев“ ще е носител на наградата „Учител на годината“ в гимназиален етап.

„Колектив на годината“ в областта на предучилищното образование ще е ДГ „Райна Княгиня“ в старата столица, а в областта на училищното образование наградата ще бъде връчена на ОУ „СВ. Патриарх Евтимий“.