Спорт

Веселин Великов: „Целта на „Етър“ категорично остава първото място“

„Ние сме единственият отбор във Втора лига, който от първия ден е заявил ясно, че целта е първото място и завръщане в елита. Другите отбори започнаха да обявяват амбиции в началото на тази година. Напрежението оказа влияние върху отбора в последните мачове, защото краят на сезона наближава. Но това не трябва да бъде оправдание за загубите ни от „Монтана“ и „Струмска слава“, за втората от които ни преследваше и малшанс. Фактът, че направихме грешни стъпки в тези два мача, по никакъв начин не означава, че сме се отказали от крайната цел. А тя е категорично първо място в крайното класиране. Играчите са пределно мотивирани и осъзнават важността на предстоящите битки със „Септември“ и „Спартак“ (Варна), както и на всички останали срещи до края. По никакъв начин не сме се предали, а става въпрос за моментен срив, породен от голямото напрежение.

От първия отбор на „Етър“ беше отстранен Христо Марков заради системно неспазване на дисциплината извън терена. Той ще доиграе първенството в дублиращия отбор. Заради подобно провинение глоба е наложена на Кристиян Кънчев.

Ръководството на клуба обеща пред футболистите допълнителен финансов стимул за първото място. То ни бе поставено като задача за този сезон и затова ще направим всичко по силите си, за да я постигнем. Ще търсим максимално добро представяне в предстоящите дербита със „Септември“ и „Спартак“ (Вн) и максимален брой точки в оставащите мачове от сезона!“, заяви старши треньорът на „виолетовите“ Веселин Великов.