Политика

Весела Лечева проведе приемни във Велико Търново, Златарица, град Елена и Ресен

Проблемите се оформят в няколко основни направления. Те са свързани с увеличението на цената на тока, което ще „изяде” повишението на пенсиите, с лошото състояние на пътната инфраструктура, особено на участъци в общините Златарица и Елена, които не са ремонтирани от години, както и с бюрокрация и неуслужлива администрация, обобщи пред Общинското радио Весела Лечева след срещите си с жителите на населените места.

„Донякъде хората са се примирили с това положение. Не виждат ясна перспектива. Споделят, че няма поминък за младите. Те напускат родните села и градове. Първото нещо е да потърсят препитание в София – ако не намерят, заминават в чужбина. Тежка е ситуацията”, коментира народният представител от „БСП за България”

Според Лечева ниските доходи и бедността са най-сериозните проблеми на българските граждани. „70 на сто от тях  живеят  на прага на бедността. Ние сме с най-ниските доходи в страните от Европейския съюз. Не виждаме дългосрочни, устойчиви решения. Управляващата коалиция е неработеща, решава проблемите на парче”, каза Весела Лечева.