Политика

Весела Лечева и Корнелия Нинова са издигнати за водачи на листата на БСП в район Велико Търново

Весела Лечева, Мариана Бояджиева, Валентин Ламбев, Петко Тюфекчиев и Михаил Михалев са фаворитите на областната организация на БСП за народни представители в 45-ия парламент. Лечева е получила номинации в десетте общински структури, Бояджиева е подкрепена от 7 общински организации, Ламбев – от 6,  Тюфекчиев – от 3, а Михалев от една.

„Някои от общинските организации номинираха свои представители, чиито имена също ще подадем като кандидатури да влязат в листата ни. И това са общинският лидер на БСП и зам.- кмет на Свищов Анелия Димитрова, която е номинация от Свищов, Павликени номинира кмета инж. Емануил Манолов и председателя на Общинския съвет Христо Кавалски. Катя Петрова, която е зам.- кмет на Стражица и председател на Общинската партийна организация, е кандидатът на Стражица, а от Лясковец издигнаха кандидатурата на Емилия Жилиева, която е общински председател и ръководител на групата съветници в местния парламент“, каза областният председател на социалистите Мариана Бояджиева.

За представители на гражданската квота са издигнати кандидатурите на настоящия депутат Явор Божанков, на генерала от запаса Цветан Харизанов и на юриста Яни Папазов.

Партийните организации в Свищов, Павликени, Полски Тръмбеш, Елена и Сухиндол искат за водач на листата Весела Лечева, а в Лясковец – лидера на партията Корнелия Нинова. Останалите четири общини нямат позиция за водача. Кой ще бъде начело на кандидатската листа, на кое място ще бъдат кандидатите на коалиционните партньори и на гражданската квота определя Националният съвет на БСП, поясни  Мариана Бояджиева.

„Новото изпълнително бюро, което беше структурирано през август 2020 година, проведе успешно първите в историята на БСП вътрешно партийни избори. През последните месеци на миналата година възстановихме партийната организация в Пушево и започнахме да работим по възстановяването на организациите в Ресен, Присово и Русаля. Другият ни успех  са първите стъпки, които направихме за създаването на Школа за подготовка на партийни кадри“, отчете зам.-председателят на общинската организация на БСП във Велико Търново Михаил Стойчев, като отбеляза, че в много от партийните организации членската маса започва отново да се увеличава.