Денят Общински съвет

Венцислав Спирдонов: Днес славим духовните си водачи

Уважаеми учители,
ученици и студенти,
Уважаеми деятели на културата,
Уважаеми жители
на Велико Търново и общината,

Посрещаме Празника на буквите! Светлият и обичан 24 май! Денят на светите братя Кирил и Методий! Денят на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!
24 май е празник на духа, на духовността и мъдростта! Прекланяме се пред просветата! Славим духовните ни водачи – учителите, книжовниците, будителите! Откакто България я има, те ни водят към знанието, към прогреса и развитието, към духовното и добротата!
Народът ни е благословен! Защото имаме свои букви, чрез които попиваме от мъдростта и опита на дедите ни и вървим напред!
Кирилицата е уникално българско достижение! Светите братя Кирил и Методий ни дадоха езика, а по българските земи техните ученици спасиха делото им, мъдро закриляни от българския владетел – покръстителя св. Борис I Михаил! Как да не се гордеем, че сме българи? Как да не се гордеем, че българските букви носят знанието и духовността на православния славянски свят?
Дълбок поклон пред вас, учители, творци и будители!
Нека делото на светите братя Кирил и Методий и учениците им, на бележитите книжовници от Търновската школа винаги ви дава сила и води по пътя на просветата!
Пожелавам на всички вас здраве, силна мотивация и много вдъхновение!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Венцислав Спирдонов,
председател на Великотърновски общински съвет