Община

Велико Търново с награда за устойчиво развитие на културно – историческия туризъм за 2017 г.

Община Велико Търново бе отличена с награда за устойчиво развитие в областта на културно-историческия туризъм за 2017 г. от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Призът бе връчен на директора на Дирекция “Култура, туризъм и международни дейности“ на община Велико Тръново Нелина Църова и управителя на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов на официална церемония на 28 ноември в „София хотел Балкан“ в столицата.

Годишните награди на БХРА са за професионални постижения в областта на мениджмънта, хотелиерството и ресторантьорството и се връчват ежегодно от 1996 година.

Наградата на Община Велико Търново е за успешно реализираните  проекти и инициативи в областта на културно-историческия туризъм през годината – консервация, реставрация и експониране на средновековната Шишмановата баня, специализираното изложение на български производители на храни производителите „Трапезица Фест“, интерактивната познавателна игра „Средновековни криминални загадки –  Тайната на 9-те ключа“, събитието „Нощ на Самоводската чаршия“ и Фестивал на занаятите и  съдействието за разкриване на парка на миниатюрите „Търновград – духът на хилядолетна България“.