Денят

Велико Търново се включва в кампанията „Да помогнем на едно българско семейство”

Велико Търново е един от градовете, включени в благотворителната кампания „Да помогнем на едно българско семейство”. С прожекции на късометражни студентски филми сдружението „Свободата на българското изкуство” събира средства за лечението на 5-годишния Любомир Райков от Тетевен. Момчето е с диагноза Детска церебрална парализа и епилепсия – Синдром на Уест, а за лечението, пътя и престоя му в Турция са необходими 30 000лв. Прожекцията в старата столица е насрочена за 11 октомври (сряда) от 18:00ч. в Читалище „Надежда”. В сградата ще има кутия, в която желаещите могат да дарят сума за лечението на Любомир.

Ще бъдат прожектирани четири различни по жанр филма. В единия от тях семейството на малкия Любомир разказва за лечението, от което се нуждае детето. Друг филм развива темата за телефонните измами – как се случват и как можем да се предпазим от тях.

 „Българинът се стреми на помага, въпреки трудния живот в страната ни.”, категоричен е Деян Стефанов – председател на Управителния съвет в Сдружение „Свободата на българското изкуство”.

Повече за Сдружението и благотворителната кампания чуйте от Деян Стефанов в прикачения звуков файл:

Любомир Райков е лекуван в здравни заведения в България, но според родителите общото му състояние не се подобрява. Затова се насочват към Анадолу медикъл център. От началото на 2013 год. детето се лекува и проследява периодично в турската болница. През 2014 год. Любомир имаше кампания в ДМС, чрез която се набраха средства за изследвания, прегледи, рехабилитация, път и престой за 2 години. Сега детето отново има нужда от подкрепата на дарители. За 2017 год. турските специалисти планират по-интензивна терапия, поради което са предвидени пет курса рехабилитация. За лечение, път и престой в Турция ще са нужни 30 000 лв.