Здравеопазване

Велико Търново посрещна Световната седмицата на кърменето с пикник в парк „Дружба”

Десетки майки, заедно с техните деца и близки се включиха в пикник за кърмачета, който бе организиран във Велико Търново. Сред природата в парк „Дружба” те споделиха преживявания и моменти от майчинството. Инициативата се провежда за поредна година по случай Световната седмица на кърменето, която се отбелязва от 1 до 7 август. Организатори са Община Велико Търново, Център за родители „Happy Mums”, Регионалната здравна инспекция и Младежкият дом в старата столица.

Празникът в парка предложи много игри и изненади за участниците.  Всеки можеше да изрази таланта си и да сътвори емоционални и въздействащи писмени послания в подкрепа на кърменето. Раздадени бяха и десетки награди – ваучери за пазаруване в голяма търговска верига.

Инициативата бе открита от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова и от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ д-р Диляна Вачкова. Те споделиха, че пикникът за кърмачета се е превърнал в традиционен празник и е един от многото примери за устойчивата социална политика, провеждана във Велико Търново.