Община Спорт

Велико Търново отново ще бъде част от Европейската седмица на спорта

Велико Търново отново ще бъде част от Европейската седмица на спорта. За осма поредна година Министерство на младежта и спорта организира спортният форум у нас. В периода 23-30 септември всички желаещи ще имат възможност да станат част от най- големия спортен празник в Европа.

През 2022 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни“, а инициативите ще се проведат в София, Панагюрище, Велико Търново, Русе и Троян.

В старопрестолния град събитието стартира утре, вторник, от 13:30 часа на стадион „Ивайло“ и се организира съвместно с Общината и спортни клубове, които ще представят дейностите си с демонстрации. В програмата са мажоретният състав ДГ „Соня“, състезателки на клубовете по художествена „Етър“ и по спортна гимнастика „Етър-Стил“, борци от СК „Илия Павлов“, каратеки от „Катана“, лекоатлети от СК „Атлетика- 2012″, акробати от СК“Джим -денс“, танцьори от СК „Зоки“, млади футболисти и т.н.

Два часа по- късно в парк „Дружба“ ще има лекоатлетически крос, два маршрута за ориентиране, лабиринт и ще атрактивни игри.

#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерствота на младежта и спорта, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

И тази година посланици на Европейската седмица на спорта са млади български спортисти, сред които олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова, момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика – Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, които завоюваха световната титла в многобоя на Световното преди дни в София, както и сребърният медалист от Паралимпийските игри в Токио Християн Стоянов.