Денят Община

Велико Търново отбелязва Съединението на България

С военен ритуал за издигане на националното знаме на Република България започнаха тържествата по повод 6 септември – Деня на Съединението. Кметът инж. Даниел Панов приветства гражданите, гостите на града и присъстващите народни представители, общински съветници, военни и общественици.

„Искрено вярвам, че днес също можем да бъдем единни. В името на по-доброто бъдеще пред нашите деца. Това е заветът, който ни оставиха нашите предци и да го следваме е начинът да се докажем като техни достойни наследници. На това ни учи вечната мъдрост „Съединението прави силата”. От нас зависи да я приложим днес, за да бъдат светли бъднините ни.” – бяха част от думите на Панов.

Литературна композиция, посветена на Деня на Съединението представиха Белослава Маринова, Ивана Петрова и Николай Кръстев, възпитаници на ПМГ „Васил Друмев”.

На ритуала присъстваха още областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, народни представители, евродепутати, ректорите  на Великотърновския университет и Националния военен университет, представители на местните политически структури и общественици.

След издигането на националния флаг събитието продължи с военен ритуал по полагане на венци и цветя на признателност на паметника „Майка България” в центъра на Велико Търново.

Празничните чествания ще приключат с излъчване на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ от 21:30ч.

Ивайло Илиев