Денят Община

Велико Търново отбеляза 185 години от рождението на Васил Левски

185 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски бяха отбелязани в старата столица. Проявата започна пред паметника на Левски с приемане на строя от началника на НВУ „Васил Левски”.

Музикално-поетична програма „За теб, Апостоле!“ поднесоха децата от ДГ „Соня“, група „Пчелица“. Те са най-малките членове на Национален и Общински комитет „Васил Левски“.

Слово за Апостола на свободата произнесе бригаден генерал Иван Маламов – началник на НВУ „Васил Левски”. След това последва военен ритуал по полагане на венци и цветя на признателност и преминаването в тържествен марш на Почетния караул от военния университет.

На церемонията по поднасяне на венци и цветя присъстваха областният управител на област Велико Търново – Людмила Илиева, зам. кметът на община Велико Търново – проф. Георги Камарашев, председателят на великотърновския общински съвет – Венцислав Спирдонов, народни представители, офицери, курсанти, граждани.

От 21,30 ч. от площад „Цар Асен І” жители и гости на Велико Търново ще могат да се насладят на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов –  звук и светлина”.

Организатори на събитието са Община Велико Търново и Национален военен университет „Васил Левски”.