Денят

Велико Търново и региона с мащабна кампания в помощ на малката Никол

Само за броени дни Велико Търново стана като един организъм, чиято единствена цел е да върне усмивката на 13-годишната Никол Георгиева, заболяла от коварния Синдром на Юинг. Непосилната за семейството и сума от 165 000 евро е нужна за лечението на чаровното момиче, но добрата новина е, че вече целият регион организира мероприятия в помощ за събирането на парите. Десетки дарителници са поставени в магазини, студия за красота, фитнес салони, дори и във ветеринарни клиники в област Велико Търново.

Група търновци организират автомобилно шоу в подкрепа на кампанията „Да помогнем на Никол“. Всички събрани по време на шоуто средства ще бъдат предоставени на семейството на младото момиче.
Организатор на инициативата е Елвира Бисерова. Участници ще бъдат Велизар Костурков, Кристиян Дечев, Ицко Тодоров, Вилислав Димитров, Росен Митев, Николай Янакиев, Валери Финков, Ангел Исаев, Добромир Илиев. Младежите получиха подкрепата на АСК „Търново Мотор Спорт“.
Събитието ще се проведе на паркинга на магазин МЕТРО в Старата столица в неделя /29 октомври/, с начален час – 13,00 ч.

За втора поредна година Градски ученически парламент организира концерт по повод Деня на народните будители – 1 ноември.  В него ще се включат талантливи великотърновски певци и танцьори. Събитието е с начален час 18:00, а мястото е голямата зала на Община Велико Търново.
Тази година концертът ще е с благотворителна цел. На входа на залата ще бъдат поставени урни за дарения. Събраните средства също ще са за лечението на 13 – годишната Никол Георгиева.

Великотърновските общински служители и съветниците също събраха над 8 000 лв., които ще дарят на семейството на момичето.

Който има възможност и желание, може да преведе пари директно по Дарителската сметка на Никол :
Дарителската сметка на Никол Йорданова Георгиева е :
IBAN : BG46 UNCR 7000 1523 0967 34
BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк : UNCRBGSF.