Полиция

Велико Търново домакинства Републиканския турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР

Най-точен мерник показа отборът на ОДМВР – Враца в Републиканския турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР. Той се проведе на 20 септември на стрелбищен комплекс на НВУ „Васил Левски“ във В. Търново. Участие в него взеха служители от всички структурни звена на МВР в страната. Втори в комплексното класиране е отборът на ГД „Национална полиция“, трети са представителите на ОДМВР – Пловдив и на четвърто място е отборът на Областната дирекция в Плевен.
В отборното класиране при жените на първо място е отборът на ОДМВР – Враца, след тях са ГД „Национална полиция“, на трето място е ОДМВР – Пловдив и на четвърто място Плевен.
В отборната надпревара при мъжете първи се класира отборът на ОДМВР – Ловеч,  на второ място са колегите им от Пазарджик, трети стана отборът домакин – ОДМВР – В. Търново, на четвърто място е отборът на Плевен и на пето място са Бургас.
В индивидуалното класиране на първо място при жените е Ния Радева. Тя получи и специалната награда на Международната полицейска асоциация (ИПА) – плакет, който й бе връчен от заместник-председателя на асоциацията Юрий Денчев. След нея е Вилиана Божкова, на трето място е Живка Герова, четвърта Радостина Очкова, пета е Катя Василева и на шесто място Надя Петрова.
При мъжете най-точен мерник демонстрира  Илиян Пейчински, след него се наредиха Генади Проданов, Валентин Александров, Ивелин Илиев Цанко Близнаков и Павлин Кючуков.
Наградите на победителите връчи заместник-директорът на ОДМВР – В. Търново комисар Христо Христов.
Дисциплините, в които се състезаваха участниците са динамична стрелба с пистолет по неподвижна и подвижна мишена. Турнирът носи името „Независимост“, във връзка с това, че се провежда в навечерието на Националния празник – 22 септември и мястото, където преди 114 години официално е обявена Независимостта на България.
Областната дирекция за първи път домакинства състезание в такива мащаби, но идеята е той да се превърне в традиция.
Организатори са Центърът за подготовка и спорт при Академията на МВР и ОДМВР – В. Търново.