Култура

Велико Търново в очакване на Десетата „Нощ на литературата“

Десета „Нощ на литературата” ще се проведе във Велико Търново на 12 май, сряда от 18.00 до 21.30 ч. Тази година читателските гнезда ще бъдат разположени в църквата-музей „Свети апостоли Петър и Павел“ в кв. „Асенов“; Музей „Възраждане и Учредително събрание; двора на Клуба на дейците на културата на ул. „Велчо Джамджията” 16 и Арт-бар „Хипстър“ на Самоводската чаршия на ул. „Поп Матей Преображенски” 1.

Във Велико Търново партньори на организаторите от Община Велико Търново са Регионален исторически музей, Клуб ТАМ, Арт-бар „Хиптър“ и Издателство „Фабер“. Организаторите канят най-страстните почитатели на Нощта на литературата да участват в томбола с награди – книги. Във всяко едно от четирите читателски гнезда, след като изслушат съответните откъси, могат да получат специален талон с автограф на четеца. Томболата ще бъде теглена в 21.45 ч в бара на Самоводската чаршия.

Главни организатори на „Нощ на литературата”, която ще се проведе в 14 български града, са посолствата и културните институти на европейски страни (EUNIC България и други), Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „Детски книги“.

Какво се случва в Нощта на литературата по света и у нас може да научите и от noshtnaliteraturata.com и от https://www.facebook.com/noshtnaliteraturata