Любопитно Образование

Великотърновски ученици изживяват мечтата си, като интервюират известни личности

Възпитаниците на ОУ “ Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново Преслава, Мария, Мартин, Ярослав, Мирена, Симона и Давид са най- младите журналисти в  града, докосвали се до историите на повечето от популярните български музиканти и групи, благодарение на участието им в „Музикалната училищна телевизия“- МУТВ. Ентусиазмът им е толкова голям, че сами си подготвят въпросите  за интервютата. Обикновено са двама водещи, а срещите с известните личности се провеждат в много приятелска атмосфера.

Преси и Мария не крият, че първоначално са имали притеснения преди интервютата, но впоследствие всичко е ставало много спокойно, тъй като всички музиканти, които идват са много добронамерени и отговарят подробно на  въпросите. Марти пък споделя, че може да научи много неща  от всеки, с когото се среща, и че е голямо удоволствие да бъде част от МУТВ. За Ярослав участието в Музикалната училищна телевизия като водещ му дава невероятната възможност да взима интервю от  метъл групи, защото не само е голям фен на този стил, но и иска един ден да е част от такава метъл-рок банда.

Според учениците,  техният преподавател и вдъхновител Добрин Пелтеков   прави всичко възможно , за да ги среща с толкова много музиканти, като организацията на тези мероприятия са изцяло от негова страна. Мони дори загатва, че  г-н Пелтеков и през учебните часове успява да задържи вниманието им, като измисля забавни игри, разделяйки ги на два отбора и така часът се превръща в забавна история на музиката.

Общо 17 са  учениците, част от екипа на Музикалнта училищна телевизия , която за своето  съществуване  повече от две  години е излъчила интервюта с много музиканти сред които : Жана Бергендорф, Д2, Васко Кръпката, Графа, Група Парапланер, Орлин Павлов, Свилен от “ Остава“, Звезди от “ Ахат“ , Нора Караиванова , “ Violins Barberas“  и мн.други.

Пламена Димова