Култура

Великотърновски адвокат събра света, родината и Търновград в обектива си

Мнозина великотърновци познават Валери Ставрев. Той е виден адвокат, на чието лице винаги има усмивка. Трудната професия, придружена с немалко болка и негативни емоции, адвокатът от 10 години съчетава с нещо великолепно – да открива красотата на света чрез обектива си. Най-сетне юристът сподели с публиката своята страст, като откри прекрасна изложба под надслов „Отвъд Параграфа“ в Регионалната библиотека „П.Р.Славейков“.

Избраните 66 фотографии са само капчица от над 60 000 атрактивни кадъра, които е заснел Валери Ставрев през годините. Близки и приятели знаят, че това, което може да го накара да се откъсне от фотоапарата, е фолклорът – като чуе народна музика, сърцето му заиграва се хваща на хорото. Адвокатът е запечатал и редица моменти от знакови за старата столица събития.

На откриването на прекрасната изложба присъстваха изпълняващият длъжността кмет на община Велико Търново Снежана Данева – Иванова, известни юристи и общественици, културни дейци и любители на качествената фотография.

Мария Христова