Образование

ВТУ отново посрещна стажанти от СУ „Емилиян Станев“

Великотърновския университет посрещна стажанти от СУ „Емилиян Станев“, паралелка „Графичен дизайн“. Осемте ученици от Х и ХI клас  ще стажуват в продължение на две седмици.

„Има 6 момичета и две момчета. Те ще трябва да се справят с три практически задачи. Първата е за изработване на  лого от всеки стажант, което да го представя като графичен дизайнер. Втората е за направа на корица на лично портфолио. Младежите имат и по едно задание, поставено от преподавателите им в училище. Десетокласниците трябва да направят лого на тема „Шевици“, а децата в единадесети клас ще изработват пощенски марки. Занятията се провеждат в Факултета по Изобразително изкуство а проектите ще бъдат отпечатани в обновената база на издателството на Великотърновския университет. В последния ден от практиката учениците трябва да представят и да защитят проектите си в СУ „Емилиян Станев“.“ , поясни Петя Калушкова, наставник на стажантите и графичен дизайнер в издателството на Великотърновския университет

Стажовете се реализират за втора поредна година като резултат от партньорството между СУ „Емилиян Станев“, Факултета по Изобразително изкуство и издателството на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“.

Диана Колева