Култура

Великотърновският танцьор Даниел Денев с танцов пърформанс „Dan.s Dance“

Великотърновският танцьор и хореограф Даниел Денев ще се представи с танцова инсталация в Изложбени Зали „Рафаел Михайлов”. Това ще бъде премиера на първата му самостоятелна работа. Танцовият му пърформанс представлява симбиоза, между танц и душевно преживяване. В сърцевината на историята е развитието на артиста. 30 години от първият ден стъпил в залата по танци, 10 години творческа работа във Азия и вече година откакто твори в България.

Проектът ще бъде представен на 25 март, петък от 18.00 часа. Той е спонсориран от Национален Фонд „Култура”. Входът за събитието е свободен.

Великотърновецът Даниел Денев, станал известен с участието си като професионален танцьор във виетнамския „Денсинг старс” и живял 10 години в социалистическата държава, се завърна в родния си град преди година. Причините да предприеме тази стъпка бяха много. Една от тях бе пандемията. Даниел Денев е на 34 години. Но танцува от 6-годишен. И за тези 28 години живот като танц, той за него е като дишането. Където и да отиде, каквото и да прави в ежедневието си, винаги танцува. Първи стъпки прави в СК „ЗОКИ“ – Велико Търново.