Култура Любопитно

Великотърновският талант Криси Кирилова и деца от още пет града станаха посланици на надеждата

„Арт-послание „За мирен свят” е проект реализиран от авторитетната Музикална школа „New voices” с вокален педагог Десислава Станкова.

Въздействащата мелодия, доксващият текст и звънливите нежни гласчета на децата от школата превръщат видео проекта в гълаб- вестоносец. Талантите  се заемат с нелеката задача да са посланици на надеждата.  Песента е с актуално послание „ От деца за възрастни” по текст на Живко Колев и музика на Светослав Лобошки! Песента получава авторското право да се изпълни за първи път от млади таланти – като вокална формация с много искреност и топлина.

Преди години е била изпълнена от сборна формация звезди – Орлин Горанов, Тони Димитрова, Силвия Кацарова, Илия Агелов и др./ , но само като аудио запис. Няма видео реализация на песента от деца или възрастни в интернет пространството. „И въпреки, че живеем  „Живот в условия на множество кризи” се надявам да бъдем часовник за малки и големи! „ споделя Деси Станкова.

В песента участват индивидуални изпълнители от 5 до 18 години, от градовете: Търговище, Велико Търново /Криси Кирилова/, Русе, Велики Преслав, Попово, Омуртаг. Участниците в песента са победители и носители на Първи награди и Гран при от национални и международни конкурси! А ето и екипа от професионалисти, който работи за осъществяването на проета:

Диян Димитров – звукозаписно студио  “Balxara records” Търговище;

Антон Бориславов – видео оператор и монтаж;

Васил Светулков – Студио „Гриффин студио” гр. Търговище – изработка на рекламни тениски с логото на проекта.

Интересен факт за проекта споделя организатора Деси Станкова: „ За първи път по едно и също време записахме аудио пистите и видеото към тях. В реално време се случваше всичко. Докато учениците ми записваха своите гласове, видеооператора заснемаше видео кадрите. Това не е лесна задача за прохождащи таланти, защото изискава професионализъм, концентрация и артистизъм. Във време, когато тинейджърите са изцяло погълнати от мобилните устройства, имах нелеката задача да им покажа, че с много труд и постоянство се осъществяват мечтите тук и сега. Считам, че младото поколение спешно се нуждае от българска култура, която на този етап липсва в радио ефира, кината и сцените!”