Образование

Великотърновската Гимназия по туризъм за поредна година е училище посланик на ЕП

ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ за поредна година получи плакет за училище посланик на Европейския парламент.

Преди четири години, най-голямата професионална гимназия бе единственото училище от областта, което започна работа по  Програмата за училища посланици на Европейския парламент.  Основната цел на програмата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги включи активно в създаването на европейския дневен ред.  Инициативата се стреми да разясни на младежите в горния курс техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в ЕП, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

Гимназията по  туризъм е носител и на наградата „Ян Коменски“. С нея се гордеят и още 20 европейски училища, по едно училище от кандидатствалите 24 държави. И този приз се връчва на училищата за висококачествено и креативно преподаване за Европейския съюз

През тази учебна година младшите посланици от Гимназията по туризъм бяха 15, водени от старшите посланици Галина Йорданова и инж. Славка Проданова.