Спорт

Великотърновката Антония Начева от СК „Боляри 2009“ с пет медала от държавното първенство по плуване

Три вицешампионски титли и две трети места от държавното първенство по плуване в Бургас  завоюва великотърновската състезателка Антоанета Начева. Тя е на 12г и е ученик в   ОУ “ Св. Патриарх Евтимий“. Състезава се към спортен клуб „ Боляри 2009“ с треньор доц. д-р Цветанка Дилова. На първенството печели един сребърен медал на 50м. свободен стил, 2 бронзови на 50м. гръб и финишира с второ време на 100м. свободен стил.

Това не е първото участие в такъв вид състезание за  Антоанета, но за първи път се завръща от него със спечелени  пет медала. Подготовката за първенството и отнема около два месеца.                „Харесвам този спорт, защото много обичам да плувам а и в него няма много контузии“- допълва Тони.

Майка и Анна Начева споделя, че Тони е много упорита и ходи редовно на тренировки по плуване.“ Още когато беше на 5 години, след посещението на  доц. Дилова в детската и градина, Тони се  прибра вкъщи  и заяви, че веднага ще се запише на плуване „- с усмивка си спомня Анна.

Турнирът се състоя на  4 декември 2021г. и в него участваха състезатели набор 2009 и 2010г. Организатор на събитието бе Българската федерация по плувни спортове.

Пламена Димова