Денят

Веднъж преборил тежка болест, Данчо от Павликени отново е очи в очи с нея

Йордан от Павликени, макар и много млад, вече води война за най-ценното – за живота си. И спечели първата битка. Младежът страда от лимфон на Ходжкин, но след масирана кампания за набиране на средства, в Турция претърпява трансплантация на стволови клетки и цяла година нещата изглеждат повече от чудесно. Данчо е в ремисия до момента, в който болестта отново напомня за себе си.

„Правихме планове, мечтаехме, бяхме щастливи, постигнахме спокойствие и хармония. Все такива нормални неща. Вярвах, бях убедена, че сме загърбили болестта. Но болестта се завърна и отново имаме нужда от помощ. Необходимо е Данчо да започне ново скъпоструващо лечение, което се състои от химиотерапии и имунотерапия в размер на 82 000 евро.
Лекуващият професор препоръчва то да бъде последвано от алогенна трансплантация, цената на която е 120 000 долара.
Каквото зависи от мен трябва и съм длъжна да направя, за да оздравее синът ми. Такава е мисията на всяка майка – да пази, да закриля и да се грижи за рожбата си.
Животът продължава своя ритъм въпреки, че нашият се върти бясно по изкривена орбита. Водим биткa след биткa, за да спечелим войната, защото утрешният ден на никого не е обещан. Трънлив и много тежък път е това.” – казва изстрадалата майка на Йордан Пепа Георгиева.

 

Ако имате възможност да помогнете на един млад мъж и неговото семейство да изживеят една мечта, която е реалност за много от нас – да сме заедно и щастливи с децата си, може да го направите на следната банкова сметка:

 

ДСК
клон 0408
гр. Павликени
пл. „Свобода“ 6
Титуляр на дарителската сметка: Йордан Огнянов Петров
BIC код – STSABGSF
IBAN:
BG48STSA93000023630269 – BGN
BG41STSA93000023630298 – EUR
BG09STSA93000023630292 – USD

 

PayPal: pg71@abv.bg